Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana sałatką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 130
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2816
Składniki
Z papryk odetnij czubki, usuń gniazda nasienne, opłucz i osusz. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę oraz orzechy drobno posiekaj. Mięso pokrój w drobną kostkę. Seler naciowy pokrój w drobną kostkę.
Do słoiczka wlej oliwę, dodaj sok z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Zakręć, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do miski włóż ugotowany ryż, dodaj mięso, cebulę, orzechy, seler, żurawinę oraz natkę.
Polej przygotowanym sosem winegret, wymieszaj. Sałatką wypełnij papryki. Przed podaniem włóż do lodówki.
30 minut. Porcja: 360 kilokalorii.
Do przygotowania sałatki można wykorzystać ryż brązowy lub dziki.Źródło: Świat i Ludzie