Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana sałatką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Z papryk odetnij czubki, usuń gniazda nasienne, opłucz i osusz. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Cebulę oraz orzechy drobno posiekaj. Mięso pokrój w drobną kostkę. Seler naciowy pokrój w drobną kostkę.
Do słoiczka wlej oliwę, dodaj sok z cytryny, miód oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Zakręć, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do miski włóż ugotowany ryż, dodaj mięso, cebulę, orzechy, seler, żurawinę oraz natkę.
Polej przygotowanym sosem winegret, wymieszaj. Sałatką wypełnij papryki. Przed podaniem włóż do lodówki.
30 minut. Porcja: 360 kilokalorii.
Do przygotowania sałatki można wykorzystać ryż brązowy lub dziki.Źródło: Świat i Ludzie