Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka ze szpinakiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 731
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 79
Składniki
Szpinak umyj, osusz, odparuj na suchej patelni. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i gałkę muszkatołową. Szynkę pokrój w paseczki i dorzuć do szpinaku. Duś do odparowania soku, dopraw solą i pieprzem.
Papryki umyj, przetnij wzdłuż, wydrąż środki. Nafaszeruj je szpinakiem z szynką, w farsz powtykaj osączone z zalewy kulki mozzarelli.
Każdą paprykę owiń w folię aluminiową i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 °C. Podawaj z grzankami lub z ryżem.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie