Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki z kaszą jaglaną"
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 277
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 277
Składniki
Kaszę wsyp na sitko, opłucz pod zimną wodą i przelej wrzątkiem, by pozbyć się ewentualnego smaku goryczki. Przesyp do garnka, zalej 2 szklankami wrzątku, posól i gotuj do miękkości.
Marchewkę i por umyj, zetrzyj na grube wiórki. Podsmaż na 1 łyżce oliwy. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Gdy warzywa zmiękną, wymieszaj je z osączoną kaszą, groszkiem i kukurydzą. Dodaj żółty ser i śmie tanę. Ponownie wymieszaj.
Papryki umyj, osusz i przetnij wzdłuż na połowy. Wytnij pestki, posmaruj w środku oliwą. Paprykowe kokilki napełnij farszem. Każdą zawiń w folię aluminiową, ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC i zapiekaj około 30 minut. Podawaj odwinięte z folii i posypane parmezanem.Źródło: Naj