Do góry

Desery Przepis na:

Paprykowe łódki

Paprykowe łódki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14718

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Paprykowe łódki"

Składniki

  • 2 duże papryki do nadziewania. Na 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 szkl. kaszki kuskus
  • 1 cebula
  • po 1 małym strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 2-3 kawałki suszonych pomidorów
  • po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • oregano i tymianku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Duże papryki rozetnij, usuń pestki. Kuskus zalej wrzątkiem tak, aby woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Odstaw, by kuskus spęczniał. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pozostałe papryki oczyść, pokrój w kostkę. Suszone pomidory osącz, zachowaj 2-3 łyżki oliwy z zalewy, pomidory potnij w paseczki.

  2. Na patelni rozgrzej oliwę z pomidorów, wrzuć czosnek i cebulę, zeszklij. Dołóż kosteczki papryki, smaż ok. 5 minut. Podsmażone warzywa połącz z kuskusem. Domieszaj pomidory, natkę, oregano oraz tymianek. Przypraw solą, pieprzem. Nałóż do połówek papryk.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń