Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 219
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 219
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Duże papryki rozetnij, usuń pestki. Kuskus zalej wrzątkiem tak, aby woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Odstaw, by kuskus spęczniał. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pozostałe papryki oczyść, pokrój w kostkę. Suszone pomidory osącz, zachowaj 2-3 łyżki oliwy z zalewy, pomidory potnij w paseczki.
Na patelni rozgrzej oliwę z pomidorów, wrzuć czosnek i cebulę, zeszklij. Dołóż kosteczki papryki, smaż ok. 5 minut. Podsmażone warzywa połącz z kuskusem. Domieszaj pomidory, natkę, oregano oraz tymianek. Przypraw solą, pieprzem. Nałóż do połówek papryk.Źródło: Naj