Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pascha waniliowo-owocowa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 100
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 38
...ale pyszny.
Odsłon: 100
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem do białości. Śmietanę dobrze podgrzewamy z utartymi żółtkami, ale uważamy, żeby się nie zagotowała. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy ser, masło, cukier waniliowy i miksujemy, aż powstanie aksamitna masa.
Masę przekładamy do formy wyłożonej zwilżoną gazą, obciążamy czymś ciężkim i odstawiamy do lodówki na co najmniej 10 godzin. Gdyby na wierzchu zebrała się serwatka, musimy ją odlać.
Paschę delikatnie wyjmujemy z formy, przekładamy na talerz. Deser najlepiej smakuje, gdy jest schłodzony. Dekorujemy go owocami lub konfiturą tuż przed wystawieniem na stół.
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł
<strong>Katarzyna Kosmala, Czarnolas</strong>Źródło: Rewia