Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pascha z wiórkami białej czekolady"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1087
Składniki
Serek homogenizowany wymieszaj z mascarpone i śmietaną, ubij. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Masę serową mieszaj i kolejno dodawaj żółtka. Kiedy dobrze połączą się z masą, domieszaj utarte masło. Czekoladę drobno zetrzyj. Dodaj do masy. Dolej rum. Wymieszaj.
Półokrągłą podłużną foremkę wyłóż lnianą ściereczką, tak by jej końce wystawały poza brzegi. Nałóż masę na paschę. Przykryj wystającymi końcami ściereczki. Obciąż deseczką. Wstaw na noc do lodówki. Gotowy deser podawaj np. z sosem miodowym.Źródło: Tina