Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet wiejski z soczewicy"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 347
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 27
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 347
Składniki
Mięso i słoninę podsmaż, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Pieczarki usmaż na oliwie. Włóż do mięsa i chwilę podduś. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej i odstaw.
Ugotowaną soczewicę, grzyby i mięso dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z jajkami, przypraw gałką, cząbrem, majerankiem, solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Formę napełnij przygotowaną masą. Piecz około godziny w temperaturze 200° C. Podawaj na zimno lub gorąco z pikantnymi sosami.Źródło: Na żywo