Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe , lecz odkąd zmieniłam swoje nawyki żywieniowe – bo ciężko to w sumie nazwać dietą , zaczęłam ograniczać słodkie do minimum. Lecz od czasu do czasu można zgrzeszyć zwłaszcza , że wraz moimi Mężczyznami śmigamy na rowerku. Zamiast normalnej mąki pszennej użyłam mąkę pełnoziarnistą – dzięki temu ciasto ma wspaniały smak. A do tego jeszcze truskawki….i kruszonka…
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
1. Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj ze sobą, wstaw do lodówki 2. Ciasto: Drożdże rozkrusz do miski. Dodaj resztę składników. Zamieszaj 3 razy drewnianą łyżką.(składniki nie mają być połączone!) Przykryj ścierką, odstaw w ciepłe miejsce na około 1 godzinę 3. Ciasto wymieszaj delikatnie za pomocą miksera z łopatkami.
4. Keksówkę wysmaruj olejem i posyp bułką tartą. Wylej ciasto. Ułóż truskawki i całość posyp kruszonką 5. Ciasto piecz ok 60 min 180 st ( góra-dół)