Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 298
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 298
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 126
Składniki
Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier i ekstrakt. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Piankę przelej do foremki, wygładź i schowaj do lodówki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź i polej piankę. Przed krojeniem warto jest zanurzyć nóż w ciepłej wodzie, ułatwi ci to krojenie.