Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, bez pieczenia - z sezonowymi owocami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7429
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4874
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13234
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5789
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7429
Składniki
Zmielić sucharki, połączyć z nitellą i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2 galaretki (tutaj cytrynowe) rozpuścić w 0,5l gorącej wody,i ostudzić do momentu aż lekko zacznie tężeć. Pozostałe 2 galaretki (tutaj truskawkowe) rozpuścić w/g przepisu i ostudzić
Schłodzone mleczko ubić i na końcu (ciągle ubijając) dolewać tężejącą galaretkę cytrynową.
Wylać piankę na nutellowy spód i wyrównać.
Rozłożyć na piance owoce (truskawki) i zalać 2 tężejącymi galaretkami truskawkowymi. Włożyć do lodówki.
Piankę można również podawać na spodzie biszkoptowym czy herbatnikach lub bez żadnego spodu. Owoce także mogą być w wymieszane z pianką.:) Zależy od inwencji i pomysłu. Polecam!