Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczona dynia"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5108
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5108
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 187
Składniki
Dynię umyj, osusz. Ostrym nożem odetnij górę. Ze środka delikatnie usuń pestki łyżką, tak, by nie uszkodzić miąższu. Dynię włóż do żaroodpornego naczynia lub postaw na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180°C przez 20-30 min, aż będzie miękka.
Kaszę jaglaną kilkakrotnie opłucz, za każdym razem zmieniając wodę. Następnie przesyp ją do sita, sparz wrzącą wodą. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Gdy zacznie wrzeć, wsyp sól oraz kaszę.
Gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu, aż kasza wchłonie cały płyn. Na koniec – ciągle mieszając – do kaszy wlej mleko kokosowe (wlej go tyle, aby kasza była kremowa). Dodaj cynamon i dopraw do smaku miodem. Kaszą wypełnij środek upieczonej dyni.
30 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie