Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone donuty to świetna alternatywa dla klasycznych pączków. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dodatek proszku do pieczenia gwarantuje, że donuty są puszyste niczym chmurka, a maślanka sprawia, że dłużej zachowują świeżość i nie obsychają zbyt szybko. Z podanych proporcji wychodzi 12 donutów.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 466
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 58
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 466
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 58
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wsyp cukier i całość wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj na wolnych obrotach jajka z maślanką i olejem. Mokre składniki przelej do suchych, wszystko miksuj jeszcze przez chwilę, tylko do połączenia się składników.
Gotową masę przelej do wysmarowanych foremek na donuty. Piecz w 225 stopniach Celsjusza przez 9 minut.
Pieczone donuty serwuj posypane cukrem pudrem.