Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe na święta,pachnące bardzo łatwe w przygotowaniu
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę, cukier, sodę i żółtka zagnieść. Dodać miód, sodę, i cynamon (lub przyprawę korzenną). Zagniatać dalej aż do całkowitego połączenia.
Zagniecione ciasto przykryć ścierką i zostawić na noc aby dojrzało (nie wstawiać do lodówki).
Na drugi dzień ciasto wałkujemy, wycinamy, smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Smacznego