Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe na święta,pachnące bardzo łatwe w przygotowaniu
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Mąkę, cukier, sodę i żółtka zagnieść. Dodać miód, sodę, i cynamon (lub przyprawę korzenną). Zagniatać dalej aż do całkowitego połączenia.
Zagniecione ciasto przykryć ścierką i zostawić na noc aby dojrzało (nie wstawiać do lodówki).
Na drugi dzień ciasto wałkujemy, wycinamy, smarujemy jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Smacznego