Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 543
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1431
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 132
Składniki
W garnku roztopić masło i podgrzać razem z miodem. Odstawić do przestudzenia.
Do miski wsypać przesianą mąkę, przesiany cukier puder, sodę oczyszczoną, sól, kakao i przyprawę do pierników. Wszystko wymieszać najlepiej rózgą by spulchnić mąkę.
Do miski z sypkimi składnikami wlać przestudzone masło z miodem, dodać jajko i wyrobić najlepiej mikserem do połączenia się składników. Ciasto powinno być jednolite i miękkie. 2 jajka które pozostały oddzielamy w dwa pojemniki białka wstawić do lodówki do schłodzenia. żółtka rozbełtać
Stolnice podsypać mąką i przełożyć ciasto. Rozwałkować na cienki placek około 0,5 cm grubości i wykrawać ciastka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przesmarować delikatnie żółtkami i piec około 10 min w temperaturze 180 stopni.
lukier do schłodzonych białek dodać szczyptę soli kilka kropel cytryny i 4 szklanki cukru pudru zmiksować . opcjonalnie można dodać barwnik wtedy dodajemy więcej cukru pudru