Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na mące orkiszowej z erytrytolem i miodem to zdecydowanie zdrowsza wersja świątecznych ciasteczek. Robi się je bardzo prosto. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce i zagnieść, gładkie, jednolite ciasto. Pierniczki są miękkie od razu po upieczeniu, dlatego można je przygotować na ostatnią chwilę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Masło z mlekiem i miodem podgrzej w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Do dużej miski przesiej mąkę z sodą oczyszczoną. Dodaj przyprawę do piernika, wbij dwa jajka, wsyp erytrytol. Na koniec dodaj ciepłe mleko z masłem i miodem. Składniki początkowo wymieszaj łyżką, następnie przystąp do zagniatania ciasta.
Gładkie, jednolite ciasto na pierniczki podziel na 4 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na placek o grubości około 2-3mm. Wycinaj pierniczki.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Pierniczki z mąki orkiszowej układaj na papierze w równych odstępach. Piecz przez około 10-12 minut do zrumienienia.