Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierniczki z syropem klonowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Składniki
Syrop klonowy podgrzej, dodaj cukier i masło, rozpuść. Ostudź. Mąkę i proszek przesiej, dodaj przyprawy korzenne, kakao i sól. Wlej syrop, wbij jajko, wymieszaj, zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, włóż na 2 godziny do lodówki.
Ciasto podziel na porcje, cienko rozwałkuj. Wytnij dowolne kształty. Pierniki ułóż na blaszce. Piecz 8-10 min w 170°C. Ostudź.
Glazura: jajko roztrzep z mlekiem, posmaruj pierniczki. Piecz 10 min w 70-80°C (dzięki temu będą błyszczące). Ostudź.
Lukier: cukier puder przesiej, miksuj (ok. 15 min) z białkiem i sokiem. Udekoruj pierniczki.Źródło: Chwila dla Ciebie