Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik do którego można dodać wszystko co kto lubi, dżemy, powidła, jogurty, orzechy, rodzynki. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Wszystkie produkty oprócz sody, mleka i margaryny dać do miski i wymieszać. Sodę rozpuścić w mleku, a margarynę roztopić i dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Piec 40-45 minut w 180 stopniach w piekarniku bez termoobiegu.
Polewa czekoladowa:
Wodę, margarynę i cukier roztopić na małym ogniu. Dodać do tego kakao i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Chwilkę odczekać aby zgęstniało i wylać na ostudzone ciasto.
Tak jak pisałam wcześniej do ciasta można dać powidła jak i dżemy, można dodać też owocowy jogurt wtedy ciasto będzie wilgotniejsze. Ja dałam połowę słoiczka dżemu z truskawek i połowę z mirabelek + troszkę pokrojonych drobno orzechów włoskich i wszystkim bardzo smakowało.
Smacznego! :)
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 189
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 120
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 53
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 223
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 60
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 189
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 120
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 53
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 223
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 60
Składniki
Wszystkie produkty oprócz sody, mleka i margaryny dać do miski i wymieszać. Sodę rozpuścić w mleku, a margarynę roztopić i dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Piec 40-45 minut w 180 stopniach w piekarniku bez termoobiegu.
Polewa czekoladowa: Wodę, margarynę i cukier roztopić na małym ogniu. Dodać do tego kakao i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Chwilkę odczekać aby zgęstniało i wylać na ostudzone ciasto.
Tak jak pisałam wcześniej do ciasta można dać powidła jak i dżemy, można dodać też owocowy jogurt wtedy ciasto będzie wilgotniejsze. Ja dałam połowę słoiczka dżemu z truskawek i połowę z mirabelek + troszkę pokrojonych drobno orzechów włoskich i wszystkim bardzo smakowało. Smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 122
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 189