Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik do którego można dodać wszystko co kto lubi, dżemy, powidła, jogurty, orzechy, rodzynki. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 91
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 91
Składniki
Wszystkie produkty oprócz sody, mleka i margaryny dać do miski i wymieszać. Sodę rozpuścić w mleku, a margarynę roztopić i dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Piec 40-45 minut w 180 stopniach w piekarniku bez termoobiegu.
Polewa czekoladowa: Wodę, margarynę i cukier roztopić na małym ogniu. Dodać do tego kakao i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Chwilkę odczekać aby zgęstniało i wylać na ostudzone ciasto.
Tak jak pisałam wcześniej do ciasta można dać powidła jak i dżemy, można dodać też owocowy jogurt wtedy ciasto będzie wilgotniejsze. Ja dałam połowę słoiczka dżemu z truskawek i połowę z mirabelek + troszkę pokrojonych drobno orzechów włoskich i wszystkim bardzo smakowało. Smacznego! :)