Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy piernik, który się nam udał. Kilka przepisów ze Smakera okazało się być niewypałami, więc sięgnęliśmy do jednej z książek s. Anastazji. Ciasto wyszło wspaniałe!
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 182
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10298
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 160
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 182
Obecnie ceny wędlin zwalają z nóg, a do tego ciężko trafić na coś naprawdę do...
Odsłon: 10298
Pyszne ciasteczka idealne na Wielkanoc.
Odsłon: 160
Składniki
Margarynę ubić z cukrem, wodą i żółtkami. Dodać śmietanę i ubijać, aż cukier się rozpuści.
Dodać miód (może być skrystalizowany - trzeba go tylko rozpuścić w gorącej kąpieli lub na niewielkim ogniu), mąkę zmieszaną z kakao, sodą i przyprawą do piernika - dokładnie ubić. Ciasto wychodzi gęste.
Białka ubić na sztywno - wymieszać z masą na najmniejszych obrotach miksera.
Ciasto przelać do formy (30 x 25 cm) i wstawić do nagrzanego do 150-160 stopni. Piec ok. 50 minut - do suchego patyczka.
Polewa: czekoladę rozpuścić na małym ogniu z kilkoma łyżkami mleka - tak, by miała gęstą, ale smarowną konsystencję. Posmarować nią wierzch ostudzonego ciasta.
W książce autorka napisała,że składniki trzeba ucierać. My użyliśmy miksera ze standardowymi nakładkami.
Przepisy Desery
Desery
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Desery
Mazurek
Desery
Tort śmietankowy z truskawkami
Desery
Tort bezowy z białą czekoladą
Szybkie babeczki łyżką mieszane
Szybkie babeczki bez użycia miksera idealne na święta i inne okazje .
Odsłon: 54
Mazurek
Mazurek to pyszne ciasto kojarzone z Wielkanocą, a ile domów, tyle wersji jeg...
Odsłon: 1287