Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik za dychę. Wystarczy zmiksować kilka podstawowych składników w misce, przelać ciasto do formy i upiec. Po około godzinie można zacząć delektować się smakiem tego niezwykłego deseru. Piernik wychodzi tak dobry, że cała blacha zniknie już pierwszego dnia. Inspiracją do napisania tego przepisu było ciasto opublikowane przez blogerkę kulinarną SchrupAnia na Instagramie | IG: aniapastuszka_official
keksówka 10 x 20 cm
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Składniki
Do miski przesiej mąkę. Dodaj sodę, cukier, kakao, przyprawę do piernika i szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Wbij jajko, wlej olej i mleko. Zmiksuj składniki do połączenia. Ciasto przelej do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piernik za dychę piecz przez około 40-45 minut (do suchego patyczka).