Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie prezentuje się na świątecznym stole. U mnie, od kilku lat, pieczony obowiązkowo na Boże Narodzenie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
Mleko zagotować, dodać margarynę, przyprawę do piernika, cynamon i szklankę cukru. Lekko podgrzewać, aż margaryna i cukier rozpuszczą się w mleku. Zdjąć z palnika, dodać jajka, mąkę, sodę i dżem śliwkowy. Wszystko razem wymieszać. Wlać na posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą foremkę. Piec w temp. 170- 180 stopni, około 40 min, może troszkę więcej :) Sprawdzić patyczkiem czy piernik jest upieczony. Suchy patyczek ,piernik do wyciągnięcia, wilgotny patyczek, piernik dopiekamy :)) Smacznego