Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 35
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 356
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 35
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 356
Składniki
Cebule obieram, siekam, podsmażam na smalcu na złoty kolor. Dodaję kapustę, smażę na małym ogniu kilka minut. Mieszam z przyprawami, odstawiam, by farsz lekko przestygł.
2 Do mąki wbijam żółtka, dodaję sól i dolewam tyle ciepłej wody, by ciasto odklejało się od rąk. Wyrabiam je, rozwałkowuję na cienki placek. Wycinam w nim kółka. Na każde nakładam farsz i zlepiam brzegi.
Pierogi gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy ok. 5 minut.
Pierogi okraszam prażoną albo podsmażoną cebulą.
Karolina Bojaczuk z Łukowa
70 min • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie