Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pischinger – torcik z wafli przekładanych masą czekoladowo-orzechową. U mnie masą z mleka w proszku, całość posypana zmielonymi prażonymi pestkami dyni.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
W saganku rozpuścić i lekko zagotować, masło, cukier, kakao i mleko. Zdjąć z ognia lekko przestudzić, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą smarujemy naprzemiennie wafle. Całość można owinąć folią aluminiową, obciążyć i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Po schłodzeniu wierz posypać zmielonymi pestkami dyniowymi, i pokroić według uznania.