Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek brzoskwiniowy z kruszonką"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34582
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34582
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
6 porcji • : 15 min • pieczenie: 25 min • 396 kcal/porcja • 2,70 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ciasto rozmroź i rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na placek grubości ok. 1/2 cm. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posmaruj ciasto dżemem, zostawiając wolne brzegi szerokości 5 cm. Brzoskwinie pokrój w plasterki i ułóż na dżemie. Zawiń brzegi ciasta na owoce.
Wymieszaj masło z migdałami, mąką, cukrem i cynamonem i rozsyp grudki kruszonki na brzoskwiniach. Piecz ok. 25 minut, aby ciasto i kruszonka się przyrumieniły. Podawaj na ciepło, z lodami waniliowymi.Źródło: Olivia