Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6316
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6316
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru p, nasptpęnie dodać po jednym żółtku i krótko ucierać. Dodać mąkę zwykła, mąkę ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Upiepc biszkopt. Gdy osygnie przeciąć do na połowę. MASA: 25 dkg sera zemleć. Dodać do niego 3łyżki cukru i utrzeć. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra wodyi podzielić na 2 szklanki.Ostudzić. 1 szklankę wlać do sera i wymieszać. 1/litra kremówki ubić z 1 opakowaniem "Śnieżki" do tego wlać drugą szklankę ostudzonej galaretki.Masę śmietanową wymieszać z masą serową. Na dolną część biszkoptu położyć masę rzykryć górną częścią. Górną część biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym. POSYPKA: Roztopić 1/2 kostki margaryny "Palmy" dodać 10 dkg kokosu + 3 łyżki cukru i usmażyć na złoty kolor. Gorącym posmarować na dżemie.