Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 206
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 108
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 206
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 108
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru p, nasptpęnie dodać po jednym żółtku i krótko ucierać. Dodać mąkę zwykła, mąkę ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Upiepc biszkopt. Gdy osygnie przeciąć do na połowę. MASA: 25 dkg sera zemleć. Dodać do niego 3łyżki cukru i utrzeć. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra wodyi podzielić na 2 szklanki.Ostudzić. 1 szklankę wlać do sera i wymieszać. 1/litra kremówki ubić z 1 opakowaniem "Śnieżki" do tego wlać drugą szklankę ostudzonej galaretki.Masę śmietanową wymieszać z masą serową. Na dolną część biszkoptu położyć masę rzykryć górną częścią. Górną część biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym. POSYPKA: Roztopić 1/2 kostki margaryny "Palmy" dodać 10 dkg kokosu + 3 łyżki cukru i usmażyć na złoty kolor. Gorącym posmarować na dżemie.