Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 19
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 476
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 960
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 233
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 19
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 476
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 960
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 233
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru p, nasptpęnie dodać po jednym żółtku i krótko ucierać. Dodać mąkę zwykła, mąkę ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Upiepc biszkopt. Gdy osygnie przeciąć do na połowę. MASA: 25 dkg sera zemleć. Dodać do niego 3łyżki cukru i utrzeć. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra wodyi podzielić na 2 szklanki.Ostudzić. 1 szklankę wlać do sera i wymieszać. 1/litra kremówki ubić z 1 opakowaniem "Śnieżki" do tego wlać drugą szklankę ostudzonej galaretki.Masę śmietanową wymieszać z masą serową. Na dolną część biszkoptu położyć masę rzykryć górną częścią. Górną część biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym. POSYPKA: Roztopić 1/2 kostki margaryny "Palmy" dodać 10 dkg kokosu + 3 łyżki cukru i usmażyć na złoty kolor. Gorącym posmarować na dżemie.