Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pierś z gęsi może być świetnym pomysłem na uroczysty rodzinny obiad. Świetnie...
Odsłon: 3264
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 406
Poznaj jesienną wersję tradycyjnych kopytek. Dodatek dyni, który zaproponował...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pierś z gęsi może być świetnym pomysłem na uroczysty rodzinny obiad. Świetnie...
Odsłon: 3264
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 406
Składniki
6 białek ubić na sztywną pianę. Dodać 1 szklankę cukru p, nasptpęnie dodać po jednym żółtku i krótko ucierać. Dodać mąkę zwykła, mąkę ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia. Upiepc biszkopt. Gdy osygnie przeciąć do na połowę. MASA: 25 dkg sera zemleć. Dodać do niego 3łyżki cukru i utrzeć. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra wodyi podzielić na 2 szklanki.Ostudzić. 1 szklankę wlać do sera i wymieszać. 1/litra kremówki ubić z 1 opakowaniem "Śnieżki" do tego wlać drugą szklankę ostudzonej galaretki.Masę śmietanową wymieszać z masą serową. Na dolną część biszkoptu położyć masę rzykryć górną częścią. Górną część biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym. POSYPKA: Roztopić 1/2 kostki margaryny "Palmy" dodać 10 dkg kokosu + 3 łyżki cukru i usmażyć na złoty kolor. Gorącym posmarować na dżemie.