Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek z gruszkami to pyszny, jesienny, niezwykle w przygotowaniu wypiek. Ciasto z gruszkami będzie wyśmienitym deserem do popołudniowej kawy. Idealnym gatunkiem gruszki do jego wykonania będą twarde gruszki np. konferencje. Placek świetnie smakuje również z jabłkami.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 1052
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 544
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10827
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 124
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 1052
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 544
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10827
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 124
Składniki
Do miski przekładamy miękkie masło, wsypujemy cukier kryształ i całość ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy jajka i wszystko razem łączymy, gdy masa uzyska jednolitą konsystencję wlewamy jogurt i całość jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do ciasta wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, mielony imbir oraz budyń w proszku, wszystko dokładnie łączymy mikserem ( ciasto powinno mieć gęstą konststencję). Na końcu do ciasta wrzucamy pokrojone gruszki i całość starannie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C około 50 minut. Upieczony placek studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto i posypujemy cukrem pudrem.