Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w sam raz na rodzinne przyjęcie ;)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
W garnku zagotować cukier, margarynę, przyprawę do piernika, wino i wodę - do połączenia składników. Wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać: 4 żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem. Z białek ubić pianę połączyć z ciastem.
Blachę "keksówkę" wysmarować tłuszczem, lekko oprószyć bułką tartą, wylać ciasto i piec w 180 st. ( termoobieg ) ok. 40 min.( sprawdzić patyczkiem - jeżeli patyczek będzie suchy tzn. ciasto jest gotowe ).
200 g margaryny utrzeć z masą kajmakową. Wystudzone ciasto przekładamy masą, dekorujemy polewą i orzechami. Życzę smacznego :)