Desery Przepis na:
placek z rabarbarem

Składniki
- CIASTO:
- 25 dag margaryny
- 40 dag cukru pudru
- 40 dag mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- rabarbar, cynamon
- 7 jajek
- Budyń:
- 2 budynie śmietankowe ( duży i mały)
- 5 łyżek cukru
- litr mleka
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
margarynę , cukier i jajka ucierać razem dodając po łyżce mąki na koniec dodać proszek i wymieszać . wlać połowę ciasta na dużą formę wysmarowaną i wyłożoną papirem ciasto delikatnie posypać cynamonem i pokroić na to obrany rabarbar ( ilość wg uznania), ugotować budyń , gorącym zalać rabarbar poczekać chwilę niech ostygnie wyłożyć na budyń resztę ciasta , rozsmarować i piec.
Komentarze do przepisu (20)

Konto usunięte 17 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Interesuje mnie jaki to jest budyń duży , a jaki mały ? Ile rabarbaru potrzeba ? To jest bardzo ważne , bo jak użyjemy go za dużo ,bedziemy miały zakalec /rabarbar jest wodnisty, a ciasto nie podpieczone / itd .1 Kto głosował? | Odpowiedz

danutek77 24 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
180 i 45 min. ok.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
aniucha to ciasto trzeba piec 180 stopniach , a jeśli chodzi o czas pieczenia to około 45 minut ale najlepiej sprawdzić wykałaczką .0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 28 maja 2010Zgłoś do usunięcia
aniucha0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 27 maja 2010Zgłoś do usunięcia
mam nadzieję aniucha, że dostaniesz odpowiedź :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

aniucha 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
W jakiej temperaturze i jak długo trzeba je piec?0 Kto głosował? | Odpowiedz

aniucha 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
a w jakiej temperaturze i ile trzeba piec?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docia1 18 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki za super przepis na sezonowy placek.Piekłam go,wyszedł super wyśmienity.Wszystkim smakował,poprostu palce lizać.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 maja 2010Zgłoś do usunięcia
oliwia winna ja piekę to ciasto od kilku lat z rabarbarem lub jabłkami , zawsze wychodzi wyrośnięte bez zakalca jak na zdjęciu ... niewiem dlaczego ci nie wyszło .0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 15 maja 2010Zgłoś do usunięcia
no i zrobiłam to ciasto. pierwszy i ostatni taz :-( ciekawa jestem czy komuś wyszło takie jak na fotce...0 Kto głosował? | Odpowiedz