Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki jaglane z marchewką"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3701
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1534
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3701
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1534
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113642
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj w lekko osolonej wodzie. Osącz. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz, posiekaj. Natkę posiekaj.
Marchewki, cebulę i natkę wymieszaj z kaszą. Dodaj jajka, mleko i taką ilość mąki, by ciasto było gęste. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Olej rozgrzej na patelni, wlej porcje ciasta, usmaż placki z obu stron na złoty kolor. Osącz.Źródło: Chwila dla Ciebie