Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z kukurydzą i papryką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Papryki umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój w niewielką kosteczkę. Seler naciowy umyj i pokrój w słupki. Cebule obierz i drobno posiekaj, podsmaż na maśle, oprósz wegetą. Dodaj pokrojoną paprykę, smaż razem kilka minut.
Do miski przełóż kukurydzę wraz z zalewą, wsyp mąkę, wbij jajko. Dodaj cebulę z papryką i oprósz suszonym oregano, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz masę o konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.
Na patelni mocno rozgrzej olej, dużą łyżką nakładaj ciasto, tworząc płaskie placki, smaż je z obu stron na złoty kolor. Placki podawaj gorące, posypane świeżym oregano i ziarenkami kukurydzy. Możesz je serwować z marchewką z groszkiem.Źródło: Na żywo