Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane podane na słodko"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Połowę z nich zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, resztę na grubych.
Dodaj jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dopraw solą.
Usmaż placki na rozgrzanym oleju.
Obrane jabłka pokrój w plasterki, zalej szklanką wody. Dodaj 2 łyżki cukru, sok z cytryny, cukier waniliowy i cynamon.
Dorzuć żurawinę i gotuj całość około 10 minut. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.
<strong>Przepis nadesłała: Adrian Grzywna</strong>Źródło: Kurier TV