Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane podane na słodko"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 50
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1003
Składniki
Ziemniaki obierz i umyj. Połowę z nich zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, resztę na grubych.
Dodaj jajko, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dopraw solą.
Usmaż placki na rozgrzanym oleju.
Obrane jabłka pokrój w plasterki, zalej szklanką wody. Dodaj 2 łyżki cukru, sok z cytryny, cukier waniliowy i cynamon.
Dorzuć żurawinę i gotuj całość około 10 minut. Podawaj z plackami ziemniaczanymi.
<strong>Przepis nadesłała: Adrian Grzywna</strong>Źródło: Kurier TV