Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ziemniaczane z sosem po 2. roku życia"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Umyte i obrane ziemniaki zetrzyj na tarce, odciśnij z soku. Dodaj jajko, mąkę, odrobinę soli i wymieszaj. Usmaż placki na oliwie.
Mięso starannie umyj, pokrój w paseczki i posól. Następnie włóż do garnka z gorącą wodą i ugotuj.
Warzywa umyj i obierz. Marchew zetrzyj, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a potem wszystkie jarzyny podsmaż na oliwie.
Warzywa i masło dodaj do wywaru mięsnego, gotuj, aż będą miękkie. Połącz z przecierem pomidorowym, zagotuj.
Na koniec polej placki ziemniaczane ciepłym sosem.Źródło: Mam dziecko