Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki dyniowe z marchewką"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Składniki
Miąższ dyni oczyść. Marchewkę obierz, opłucz. Obydwa warzywa zetrzyj na tarce o dużych otworach. Ew. lekko odciśnij sok. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Dodaj obie mąki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dołóż starte warzywa. Odłóż trochę sezamu i pestek do dekoracji, resztę dodaj do ciasta. Przypraw je curry, imbirem, solą i pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Łyżką nakładaj małe porcje ciasta, formując cienkie placki. Smaż je na rumiano z obu stron. Potem przełóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Przed podaniem udekoruj natką i posyp odłożonymi pestkami i sezamem.Źródło: Tina