Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w tortownicy 24 cm jest wyższy i można przekroić na 3 blaty i zrobić tort.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2478
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18215
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2478
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18215
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać żółtka, nadal ubijać. Mąkę przesiać, dodać czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 3 łyżki kakao. Wymieszać. Dodawać porcjami do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać ciasto łopatką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180°C. Piec ok. 40 min.