Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w tortownicy 24 cm jest wyższy i można przekroić na 3 blaty i zrobić tort.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1700
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119681
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420267
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1700
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119681
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Cały czas ubijając stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać żółtka, nadal ubijać. Mąkę przesiać, dodać czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 3 łyżki kakao. Wymieszać. Dodawać porcjami do ubitych jajek. Delikatnie wymieszać ciasto łopatką. Dno blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180°C. Piec ok. 40 min.