Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i pianką pomarańczową. Ciasto z pomarańczowymi Delicjami, miękkie i pyszne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 186
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 186
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
biszkopt- Białka ubić z sola, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać mąki z proszkiem. Delikatnie wymieszamy i przelać do blaszki 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 25 min.175*.
masa budyniowa-Na soku ugotować budynie z dodatkiem cukru. Jeszcze gorący wylać na biszkopt
Zaraz ułożyć ciasteczka.
pianka- Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody.Odstawić do lekkiego tężenia. Śnieżki ubić w/g przepisu na opakowaniu. Wlewać lekko tężejące galaretki, miksując. Pianką przykryć delicje.
Na górę polać w esy-floresy, roztopioną czekoladą nad parą.