Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kukurydzy i ryżu"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę i czosnek. Dodać ryż, chwilę smażyć, posolić, zalać dwiema szklankami wrzątku. Gotować, aż ryż zmięknie, nie mieszając. Papryczki posiekać. Kukurydzę gotować w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek masła około 10-15 minut.
Pozostałe masło rozgrzać, uprażyć na nim zioła. Dodać musztardę i papryczki, doprawić solą. Ryż i kukurydzę wyłożyć na półmisek, polać ostrym masłem, udekorować gałązkami rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium