Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w samu ciasto, które wykonany w kilka chwil.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119389
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8973
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3223
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119389
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8973
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3223
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temp. pokojową. Mąkę przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z solą i cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Na koniec dodajemy suche składniki, miksujemy do połączenia. Formę ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Składniki na kruszonkę przekładamy do miseczki i łączymy do uzyskania grudkowej konsystencji, obsypujemy nią ułożone na wierzchu truskawki. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 40 min. i pieczemy w temp. 180 C. Smacznego.