Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w samu ciasto, które wykonany w kilka chwil.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34129
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1319
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113581
Składniki
Wszystkie składniki muszą mieć temp. pokojową. Mąkę przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z solą i cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Na koniec dodajemy suche składniki, miksujemy do połączenia. Formę ( u mnie tortownica o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Składniki na kruszonkę przekładamy do miseczki i łączymy do uzyskania grudkowej konsystencji, obsypujemy nią ułożone na wierzchu truskawki. Ciasto wstawiamy do piekarnika na 40 min. i pieczemy w temp. 180 C. Smacznego.