Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche ze śliwkami zapraszam po przepis
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 122
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Ciasto ;Mąkę cukier ,cukier waniliowy i proszek do pieczenia daje do miski następnie dodaje jajka i schłodzoną margarynę zagniatam kruche ciasto. Gotowe ciasto wstawiam na czas dalszych przygotowań do lodówki .
Kruszonka ;margarynę z cukrem i mąka zagniatam ma powstać coś jak mokry piasek .
Z umytych śliwek wyjmuje pestki .Blaszkę 28 cm wykladam papierem do pieczenia i wylepiam ciastem na które układam gęsto śliwki skórką do dołu .Po wierzchu posypuje kruszonką.
Ciasto piekłam 60 minut w 180 stopniach na ośrodkowej półce bez termo obiegu. Jeszcze gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .