Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pyszne magdalenki"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier.
Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesianą mąkę, dodaj wystudzone masło lub margarynę oraz skórkę i sok z cytryny.
Całość delikatnie wymieszaj mikserem lub łyżką.
Ciastem napełnij formę do magdalenek do 3 wysokości foremki. Piecz ok. 12 minut w temperaturze 200°C.
Gdy wystygną, wyjmij z foremki i oprósz cukrem pudrem.
30 minut
Sztuka: 80 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie