Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na pyszne magdalenki"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier.
Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesianą mąkę, dodaj wystudzone masło lub margarynę oraz skórkę i sok z cytryny.
Całość delikatnie wymieszaj mikserem lub łyżką.
Ciastem napełnij formę do magdalenek do 3 wysokości foremki. Piecz ok. 12 minut w temperaturze 200°C.
Gdy wystygną, wyjmij z foremki i oprósz cukrem pudrem.
30 minut
Sztuka: 80 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie