Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam ptyśki z kremem tiramisu, bardzo smaczne :)
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Składniki na krem: masło 10 dag. mleko 300 ml krem tiramisu Robimy krem według instrukcji jaka jest na opakowaniu.
Przygotowujemy ciasto: Zagotowujemy wodę z margaryną.
Dodajemy szklankę mąki.
Grzejemy na małym ogniu (około 1 minuty) energicznie rozcierając masę. Masę studzimy.
Do ostudzonej masy dodajemy proszek do pieczenia, wbijamy kolejno jajka.
Miksujemy na najwyższych obrotach przez 5 minut.
Zmiksowaną masę wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, ptysie.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni Celsjusza 6-10 minut, do zarumienienia ptysiów. Po skończeniu pieczenia wyjmujemy ptysie z piekarnika po 10 minutach,
Studzimy, kroimy, wzdłuż na pół, napełniamy kremem i składamy. Tak zrobione ptysie posypujemy cukrem pudrem.