Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend przed Nami więc należy zacząć go dobrym deserem jakim jest pudding chia z jagodami i bitą śmietaną. Smakuje wyśmienicie, prosty w przygotowaniu z ogólnodostępnych składników, gdyż jagody można użyć mrożone. Skusicie się? Jeżeli tak to zapraszam.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 450
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16665
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 328
Składniki
Pudding chia najlepiej przygotować dzień wcześniej ponieważ nasiona chia potrzebują trochę czasu aby zaprzyjaźnić się z mlekiem. Do miski bądź innego naczynia wlewamy mleko i dodajemy nasiona chia oraz miód. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia jagody miksujemy w blenderze na jednolitą masę ( możecie sobie zostawić kilka sztuk do dekoracji deseru ). A śmietankę ubijamy z odrobiną cukru pudru.
Teraz gdy mamy wszystko gotowe nasz pudding przekładamy do pucharków lub innych naczyń, w których będziemy podawać deser. Na pudding dodajemy zmiksowane jagody a na górę dodajemy bitą śmietanę. Wszystko dekorujemy jagodami i cukrem pudrem. I tak właśnie powstał nasz pudding. Smacznego !!