Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta babka z ziołami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 193
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 73
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obierz opłucz, włóż do garnka. Zalej lekko posoloną wodą. Gotuj około 20 minut. Miękkie ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z żółtkami, mąką i żółtym serem.
Zioła opłucz, osusz, posiekaj, dodaj razem z masłem do masy ziemniaczanej. Przypraw ją solą, pieprzem i gałką. Wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek ostrożnie połącz z ciastem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego o temperatury 200 st. Piecz około 30 minut. Podawaj na gorąco z surówką z sezonowych warzyw albo sosem śmietanowym.Źródło: Tina