Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na wykorzystanie białek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
50 gram masła rozpuściłam i odstawiłam, aby ostygło. W misce ubiłam na sztywną pianę białka z 3 jajek. Kiedy piana była ubita, nadal miksując dodawałam stopniowo 100 g cukru, 20 g mąki, odrobinę proszku do pieczenia, kilka kropli aromatu wanilinowego. Kiedy składniki się połączyły, dodałam 80 gram wiórków kokosowych i delikatnie wymieszałam. Nakładałam na blachę (z papierem do pieczenia) małe porcje ciasta. Porcje należy nakładać w dużych odstępach, ponieważ ciastka rosną podczas pieczenia. Piekłam w 180 stopniach z termoobiegiem przez około 8 minut do zezłocenia. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka są miękkie. Dopiero następnego dnia nabierają odpowiedniej spoistości. Z podanych składników wychodzi około 25 ciasteczek.