Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457283
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2187
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 542
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457283
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2187
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 542
Składniki
Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.