Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7565
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2593
Składniki
Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.