Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3973

Dodano:

Odsłon: 7514

Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.
Reklama
Reklama
Racuchy drożdżowe z jabłkami

Przygotowanie

  1. Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kate85 11 października 2017 No to już wiem, co będzie na podwieczorek dla moich tygrysów :) Pięknego dnia!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń