Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5164
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5164
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34460
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2115
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113792
Składniki
Przygotowanie racuchów: Delikatnie oddzielić białka od żółtek. Ubić białko na sztywną pianę ( można dodać sól dla smaku). Żółtka utrzeć z serem. Do utartych żółtek dodać mąkę i wymieszać. Dodać mleko oraz sodę. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie: 1. Wycisnąć sok z pomarańczy 2. Maliny lub inne owoce zmiksować z sokiem z wyciśniętej pomarańczy i miodem. 3. Podgrzać w rondelku i polać na ułożone racuchy.