Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim przepisie zastąpiłam krakersy biszkoptami. Deser stał się przez to delikatniejszy. Kolejna zmiana to oparcie kremu na bazie śmietany, a nie budyniu. Czas przygotowania ciasta bardzo się skrócił. Jest to deser na niespodziewanych gości. W moim domu ta wersja rafaella okazała się sukcesem i zniknęła w jeden dzień.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2322
Składniki
Zimną śmietanę ubijam. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Formę kwadratową wykładam folią spożywczą. Układam biszkopty. Na biszkoptach układam połowę kremu. Na kremie układam biszkopty. Na biszkoptach układam pozostały krem. Dekoruję wiórkami kokosowymi. Chłodzę w lodówce przez dwie godziny.