Do góry

Desery Przepis na:

Razowa tarta z gruszkami

Razowa tarta z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7030

Dodano:

Odsłon: 2492

Smaczna fit tarta z aromatycznymi gruszkami. Polecam :)

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki żytniej razowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 1/2 kostki margaryny
  • łyżka ekstraktu z wanilii
  • mały budyń waniliowy, 3 gruszki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Razowa tarta z gruszkami

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać margarynę, żółtka, cukier oraz ekstrakt z wanilii. Zagnieść ręcznie ciasto. Utworzyć z niego kulkę, następnie owinąć ją we folię spożywczą.
    Umieścić w lodówce na godzinę.

    Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim, formę do tarty. Nakłuć widelcem i piec 160* 20 minut.

    Budyń należy zrobić w/g przepisu na opakowaniu.
    Wylać go na upieczone gorące ciasto. Poukładać połówki gruszek.
    Ponownie włożyć do piekarnika na 10 minut.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń