Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki drożdżowe

Rogaliki drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1168

Dodano:

Odsłon: 4161

Słodziutkie i mięciutkie

Składniki

  • 1/2 kg mąki
  • 3/4 kostki margaryny - rozpuścić
  • 2 jaja
  • 5 dkg drożdży
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • powidła, dżem, nutella (jak kto woli)
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zarobić.

  2. Ciasto podzielić na 5 części.

  3. Każdą część rozwałkować na kształt koła.
    Pokroić na 8 trójkątów.

  4. Na każdy nakładać powidła lub dżem ( jak kto woli). Zwijać od szerszej części.
    Gotowe wsadzić do pieca.



    Nie podaje temperatury - wszystko zależy od pieca. Muszą wyrosnąć i zrumienić się.



    / Na 1 kg mąki 1,5 kostki margaryny/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń