Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rogaliki z gotowego ciasta francuskiego z jabłkami. Zrobisz je z 3 prostych składników. Idealne na deser lub słodkie śniadanie.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij trójkąty.
Obierz jabłka i pokrój je w grubszą kostkę. Pokrojone owoce oprósz cynamonem.
Na podstawę każdego trójkąta wyłóż po łyżce nadzienia. Zwiń rogaliki.
Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz przez około 20 minut (do zrumienienia).