Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe rogaliki z gotowego ciasta francuskiego z jabłkami. Zrobisz je z 3 prostych składników. Idealne na deser lub słodkie śniadanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i wytnij trójkąty.
Obierz jabłka i pokrój je w grubszą kostkę. Pokrojone owoce oprósz cynamonem.
Na podstawę każdego trójkąta wyłóż po łyżce nadzienia. Zwiń rogaliki.
Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz przez około 20 minut (do zrumienienia).