Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74606
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74606
Składniki
Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.
Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.
Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!