Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drożdżowa z malinami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 146
Składniki
Margarynę siekam z mą ką. Mleko łączę z droż dżami i cukrem. Łączę na ciasto i wyrabiam je. Przykryte zostawiam na noc.
Dzielę ciasto na 3 części, każdą wałkuję na prosto kąt (gr. ok. 4 mm). Każdy posypuję cukrem pudrem i bisz koptami, rozkładam maliny i jabłko, oprószam cynamonem. Zwijam 3 rolady. Piekę je ok. 30 min w 180oC. Ciepłe posypuję cukrem pudrem.
45 min • Porcja ok. 250 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie